Projekt: Teaterforestillingen Krigskonfekt

Projektkoordinator: Ditte Møballe 

Bevilliget beløb: 21.682 kr.

 

 

Krigskonfekt er en universel forestilling opført af teatergruppen Opgang 2, der viser hvordan kærligheden, familie, splittelser og adskillelser bliver sat på prøve hos unge mennesker, der skal flygte og finde sig en ny start i livet.

 

Forestillingen henvender sig til to befolkningsgrupper som i dagens Danmark ofte står overfor udfordringen om at forstå og komme tættere på hinanden. Den første gruppe er dem, som har overlevet flugt og ankomst som flygtning til Danmark. Alle de følelser, der er forbundet med flugten, bliver gennem denne forestilling vækket hos tilskuere, som selv har prøvet flugten, livet på et asylcenter og integrationen i det danske samfund. "Krigskonfekt" vil være med til at sætte fokus på de følelser, samt hjælpe de ramte med at bearbejde de velbegravede følelser.

Den anden gruppe er de danske naboer, venner og forbipassende, som i deres hverdag møder den første gruppe, men som med denne forestilling vil få en større forståelse for, hvad det betyder atopleve det at komme til et nyt land som flygtning.

 

Krigskonfekt bygger broer, oplyser og bringer følelser frem i begge grupper.

 

Forestillingen vises fredag den 29. oktober 2010 og der er gratis adgang.

 

Kontaktperson for projektet:Ditte Møballe: dim@bolivvejle.dk

 

Kirketorvet 22, 7100 Vejle