Projekt: Sommerhøjskole i Løget 

Projektkoordinator: Jørgen Ejlskov

Bevilliget beløb: 83.000 kr over to år (2011-2012)

 

 

Formålet med sommerhøjskolen er at motivere flere frivillige til at arrangere, gennemføre og deltage i aktiviteter, der er til gavn for alle borgere i boligområdet. Projektperioden skal bruges til, i samarbejde med Engelsholm Højskole, at etablere gode højskoleoplevelser, som på langt sigt skaber en varig forbindelse mellem Højskolen og Boligområdet. Sommerhøjskolen skal symbolisere samvær, læring, livsglæde og mangfoldighed samt lægge grunden til en tilbagevende tradition, hvor SOMMERHØJSKOLEN hvert år gennemføres med hjælp af frivillige. Højskolen skal samtidigt inspirere (ny)danskere til at deltage i højskolelignende aktiviteter, også udenfor boligområdet.
 
Det første sommerhøjskole gennemføres i uge 26.
Højskoleforløbene arrangeres med en række aktiviteter/workshops. Der tilstræbes en variation, der gør det attraktivt for alle aldersgrupper at deltage.
Hver dag begynder med fælles morgensamling. Vi planlægger fælles morgenmad, forskellige motionstiltag - f.eks. tai chi og afsluttende med en kort fortælling, historie eller lign. og i løbet af ugen er der 2 fælles aftenarrangementer.
Dagene starter kl. 10 med morgensamling og i aktiviteterne fra kl. 11 – 16,30 med en kort frokostpause. Vi forventer at kunne servere frugt og vand til deltagerne.
Det øvrige indhold kunne f.eks. være: 
1. Friluftsaktiviteter med naturoplevelser, overnatning mv.
2. Kreative aktiviteter, maling, skulptur, tegning
3. Bevægelse: kajak, cross, fodbold, kapgang mv.
4. Multikulti med dans, teater, yoga, mad og traditioner mv.
5. Skriv dit liv: skrivestue med erindringer, rejsedagbøger mv.
6. Cirkus med afsluttende forestilling den sidste aften.
7. Vejles største kor
8. Pigezone
9. Drengezone
 

 

Kirketorvet 22, 7100 Vejle